CYBER SRCURITY בחיי היום יום והפער בין פשעי הסייבר לתעשיית הסייבר

מה החשיבות של CYBER SRCURITY בחיי היום יום?

כמעט כולנו מחוברים תמידית לאינטרנט בכל יום דרך סמארטפונים, מחשבים ניידים, ראוטרים ברשת הביתית, טלוויזיות חכמות, רכבים חכמים ועוד. באמצעות האינטרנט , אנו יכולים לקנות בצורה מקוונת, לצפות בסרטים, ליהנות ממוסיקה, לאתר מפות, לבצע חיפושי אונליין, לשלם חשבונות ועוד.

החדשנות בתחום הIOT (internet of thing), גרמה לכך שהחיבור לאינטרנט נעשה יותר מוחלט ואפילו מכשירים ביתיים כגון נורות, תרמוסטטים נשלטים מרחוק ע"י האינטרנט

לצערנו, רוב החידושים בתחום האינטרנט לא פותחו עם חשיבה מאובטחת מהיבט ה- CYBER SECURITY.

היו כבר מספר מקרים בעבר בהן הותקנו נוזקות שונות אשר גרמו לנזקים ממשיים, כך למשל תוכנת הכופר

RANSOMWARE (סוג של (MALWARE מצפינה את הקבצים במחשב של אותו אדם שמותקף והתוכנה מבקשת מאותו אדם דמי כופר לשחרור קבציו מן המחשב.

דוגמה נוספת- יכול להיות שעקב פריצה אינטרנטית כזו או אחרת, לא נוכל להיכנס לרכב שלנו, חדר במלון, או אפילו לבית שלנו. כל דבר שיש לנו נמצא בזיכרונות שלנו בטלפון, במחשב הביתי ואפילו בטלוויזיה!

נוזקת MALWARE אפילו יכולה להרוג מישהו, במידה ותשתלט על התרמוסטט בביתנו ותשנה את האקלים בבית. כבר היו התקפות במערכות שליטה ובקרה בתעשיות בעולם. דוגמא לכך היא השתלטות על תחנת כוח והתפלת מים ובכך, נוצרה הפסקת חשמל למיליוני בתים, חשש ממים לא נקיים עקב הפסקת התפלת המים ועוד.

כל כך הרבה דברים יכולים לקרות בעשור הבא, ולכן אבטחת סייבר הינה חשובה ונחוצה מאוד בטח ובטח מדינות וחברות ביטחוניות ולכן ניתן לראות כי התחום הזה משגשג בשנים האחרונות.

האם תעשיית הסייבר מצליחה לצמצם פערים עם פשעי סייבר?

כיום, הטכנולוגיה השתפרה בצורה משמעותית ולכן ניתן לראות את הקדמה בהמון היבטים בתחומים טכנולוגים. למשל, אם נחזור 30 שנה אחורה, היו בערך 750 מיליון התקנים המחוברים לרשתות בעולם. ב2012 לעומת זאת, המספר הוכפל פי 10 לערך. עם ההתקדמות הטכנולוגית של מכשירי סמארטפונים, התחזיות ל2020 הן שיהיו בערך 75 ביליון התקנים המחוברים לרשת ברחבי העולם, כלומר, ככל שהמכשור מתקדם ונוגע בכל היבט בחיינו כך גם מספר המשתמשים במכשור זה עולה בהתאמה. כפועל יוצא מכך, יש לנו יותר מכשור שאפשר "לחדור" אליו.

מבחינת דאטה, עם כמויות עצומות של מכשירים, נמצאים גם כמויות עצומות של מידע. יש היום ריבוי עצום של נתונים והמגמה רק צומחת יחד עם גידול במספר האנשים אשר משתמשים במכשירי סמארטפון, סנסורים, IOT וכיוצא בזה. ככל שיש יותר דאטה, ככה קשה יותר להבטיח כי המידע מוגן.

בנוסף, יש לציין גם את הפקטור החשוב- ההון האנושי בתחום הטכנולוגי בכלל ובתחום הסייבר בפרט. יש מחסור חמור של עובדים מיומנים בענף הסייבר. כיום יש יותר ממיליון משרות פתוחות עבור אנשי מקצוע בתחום הסייבר ואבטחת המידע. אם נהיה ראליים, לא ניתן להכשיר מספיק אנשים בכדי למלא את התפקידים האלה בזמן ובטח לא לעמוד בדרישה לאנשים אלו שמתגברת כל יום ביומו.

פתרון למחסור בעובדים יכול להיות באמצעות אינטליגנציה מלאכותית(AI) ו- MACHINE LEARNING.

כך לדוגמה RESPOND SOFTWARE היא תוכנת תגובה שעושה שימוש AI בכדי לתת לחברות אנטרפרייז מענה אנליסטי למערכות ביטחוניות והגנתיות. התוכנה מבצעת בדיקות מערכת מורכבות וקובעת את חומרת האיום, הסיכוי לאירוע, האם זה יסלים ועוד.

המאמר מבוסס על :

https://www.quora.com/Is-the-cybersecurity-industry-keeping-up-with-cybercrime

https://www.quora.com/What-is-the-importance-and-role-of-cyber-security-in-our-day-to-day-life

תפריט נגישות

he_ILHebrew

אנחנו יכולים לעבוד בשבילך

רוצה שנפנה אלייך ישירות כאשר יפתחו משרות שמתאימות לכישורייך?

שליחת קורות חיים